Bach Bloesem therapie

Wat zijn Bach Bloesem remedies?

Bach Bloesem Remedies zijn gemaakt uit natuurlijke ingrediënten, aftreksels van bloemen van planten, bomen of struiken.


Waarvoor worden ze gebruikt?

Als de emotionele balans van een dier verstoord is, kan probleemgedrag optreden (net als bij mensen). Ook dieren kunnen depressief zijn of fobieën hebben. Zij kunnen vreugde, angst, onzekerheid, stress ervaren.
Bij een ernstig emotionele verstoring zien we niet zelden ook lichamelijke problemen opduiken. Met Bach Bloesems kan een dier op een vriendelijke, zachte en natuurlijke manier weer in balans worden geholpen.


Wanneer wordt Bach Bloesem remedie aanbevolen?

Voor bepaalde specifieke situaties waaronder het dier in meer of mindere mate lijdt, zoals bv. een dier dat uit het asiel komt en een nieuwe thuis krijgt, een dier dat vermist geweest is en nare ervaringen heeft meegemaakt, een dier dat héél dominant is en zijn omgeving hierdoor op een negatieve wijze beïnvloedt, een dier dat zich angstig voelt of onzeker is, een dier dat voor bepaalde geluiden angstig is, voor bepaalde mensen, een dier dat té veel aandacht vraagt, voor verlatingsangst, voor reisziekte… en nog zo veel meer. Maar Bach Bloesem Remedie kan ook ruimer worden ingezet. In mijn praktijk stel ik dikwijls vast dat ‘baasje en beestje een spiegel voor elkaar zijn’. Een diertje kan heel veel van het gedrag van het baasje overnemen of ‘helpen dragen’. Je staat ervan versteld hoeveel energetisch werk sommige diertjes leveren voor hun baasje! Als blijkt uit de sessie dat zowel ‘baasje als beestje’ geholpen zijn bij de Bachbloesemtherapie wordt het voor beiden aanbevolen.


Hoe wordt de Bach Bloesem remedie gebruikt?

In het algemeen kan je stellen dat je dagelijks 4 x 4 druppels moet toedienen. Is het praktisch gezien niet mogelijk om dit doseringsschema toe te passen (omdat je b.v. niet de ganse dag thuis bent om 4 x toe te dienen) dan kan de dosage aangepast worden in het flesje en kan men 2 x 8 druppels toedienen.
De voorkeur blijft : 4 x 4 druppels per dag.
Bach Bloesem Remedies zijn volkomen onschadelijk en hinderen de werking van andere medicatie – allopatisch of homeopatisch – niet.
Je kan de druppeltjes direct in de bek van het dier druppelen of op een stukje voer of een lekkernij dat het dier graag eet.


Wat kost een behandeling met Bach Bloesem remedie?

In een eerste consult wordt de situatie besproken: € 40,00
De Bach Bloesem Remedie wordt in een flesje van 30 ml afgeleverd (goed voor ongeveer 3 weken) en kost € 10,00 per flesje. Indien van op afstand wordt gewerkt, worden verzendingsonkosten aangerekend voor het pakketje.