Bloesemremedies

Wat zijn Bloesemremedies?

Bloesemremedies zijn gemaakt uit natuurlijke ingrediënten, aftreksels van bloemen van planten, bomen of struiken.


Waarvoor worden ze gebruikt?

Als de emotionele balans van een dier verstoord is, kan probleemgedrag optreden (net als bij mensen). Ook dieren kunnen depressief zijn of fobieën hebben. Zij kunnen vreugde, angst, onzekerheid, stress ervaren.
Bij een ernstig emotionele verstoring zien we niet zelden ook lichamelijke problemen opduiken. Met Bloesemremedies kan een dier op een vriendelijke, zachte en natuurlijke manier weer in balans worden geholpen.


Wanneer worden Bloesemremedies aanbevolen?

Voor bepaalde specifieke situaties waaronder het dier in meer of mindere mate lijdt, zoals bv. een dier dat uit het asiel komt en een nieuwe thuis krijgt, een dier dat vermist geweest is en nare ervaringen heeft meegemaakt, een dier dat héél dominant is en zijn omgeving hierdoor op een negatieve wijze beïnvloedt, een dier dat zich angstig voelt of onzeker is, een dier dat voor bepaalde geluiden angstig is, voor bepaalde mensen, een dier dat té veel aandacht vraagt, voor verlatingsangst, voor reisziekte… en nog zo veel meer. Maar Bloesemremedies kunnen ook ruimer worden ingezet. In mijn praktijk stel ik dikwijls vast dat ‘baasje en beestje een spiegel voor elkaar zijn’. Een diertje kan heel veel van het gedrag van het baasje overnemen of ‘helpen dragen’. Je staat ervan versteld hoeveel energetisch werk sommige diertjes leveren voor hun baasje! Als blijkt uit de sessie dat zowel ‘baasje als beestje’ geholpen zijn met  Bloesemremedies wordt het voor beiden aanbevolen.


Hoe worden de Bloesemremedies gebruikt?

Dosering voor Bachbloesems: 4 x 4 druppels per dag

Dosering voor Australian Bush Flowers: 7 druppels ‘s ochtends en 7 druppels ’s avonds.

De druppeltjes kan je direct in de muil van het dier druppelen of op een stukje voer of lekkernij dat het dier graag eet.

De remedies zijn niet schadelijk of gewoontevormend en kunnen bij elke andere therapie gebruikt worden


Samenstelling Bloesemremedies

De Bloesemremedie wordt door mij samengesteld op basis van de gegevens die door een consult aan mij worden verstrekt: zij het in een gesprek met de eigenaar en/of via een telepathische sessie met het dier.
Elke bloesem wordt eerst op het dier gependeld en dan toegevoegd aan de samenstelling.
De Bloesemremedies worden toegevoegd aan een basis van 30 ml bronwater.  Er wordt geen extra alcohol toegevoegd.